Fotballpuben

I Bergen, hvor det finnes haugevis av utesteder som er innen gåavstand fra hverandre i sentrum av byen, har Fotballpuben vært et av de desidert mest populære utestedene i tiår. Siden de åpnet i 1991 har de vist lokale og internasjonale fotballkamper, på skjermer både inne i lokalet og i uteområdet. Naturlig nok er det Brann-kamper som prioriteres når det kommer til kamper i Eliteserien, men det legges også til rette for andre eliteserielag når det passer.

Det forekommer dessuten ofte at bortefans i Bergen boltrer seg der både før, under og etter kamper, fordi Fotballpuben er kjent som stedet å lade opp til kamp i byen. På uteserveringen er det varmelamper og motorisert tak som tar brodden av dagene med dårlig vær. Derfor benyttes uteområdet hele året rundt. Før hjemmekampene på Brann Stadion holdes det vorspiel med sang og underholdning, og fra puben kjører bussene rett til stadion. Slik pangstartes en god fotballkveld.

Når det ikke er kamp

Fotballpuben er langt fra den eneste gode sportspuben i byen mellom de syv fjell, men den er den mest kjente og således mest populære. Få om noen steder lager like god stemning før en kamp. Fotballpuben lever i høyeste grad opp til navnet sitt, noe de som har vært der før og under kamp kan skrive under på.

Når Fotballpuben ikke viser fotballkamper byr de på både quiz og karaokekvelder med profesjonelle verter. Når du kommer inn møtes du av et dansegulv, og musikken spilles av profesjonelle dj-er. I tillegg finnes det blant annet darts og biljard, som mange vil forvente. Er du fra Bergen trenger denne puben neppe noen beskrivelse, men dersom du skal på bortekamp i Vestlandets uoffisielle hovedstad vet du nå hvor du bør ta turen før og etter kamp. Det er ikke alle sportspuber som tilbyr transport til stadion.

Det er fullt mulig å ta kontakt med Fotballpuben dersom du har et sportslig arrangement du har lyst til å se og vil leie et utested. Det meste er tilrettelagt på et av Bergens beste utesteder. En ordentlig fotballpub skal kunne gjøre verdens beste sport enda bedre ved å by på det feststemte mennesker trenger for å løfte stemningen opp i taket, uten å distrahere folk fra kampen. Dette innfrir Fotballpuben på beste måte.

Nøl ikke med å stikke innom

Skulle du en dag befinne deg i byen er det bare å stikke innom, for selv når det ikke er kamp er det alltid god stemning. I en by hvor så mange severdigheter befinner seg i et relativt lite område, er Fotballpuben aldri særlig langt unna uansett. Stamgjester er innom både når det er kamp på skjermen, og når det ikke er det. Atmosfæren er alltid god, og puben består av flere rom hvor det er egen servering.

Spesielt er det å sitte i uteserveringen og se på ned mot gata svært idyllisk. Takket være varmelampene er temperaturen alltid lun og behagelig. Natt til lørdag og søndag er det nok så travelt der, men fortsatt ikke øredøvende. Stamgjestene er i alle aldre, og fotballelskere finner alltid hverandre der. Selv om den aktuelle kampen som sendes på TV når du er der ikke er en du er spesielt interessert i å se, er det likevel verdt å ta turen innom for å se fotball. Opplevelsen av en fotballkamp blir bedre når stemningen er riktig.