Se Premier League-kamper på pub

Både sportsbarer og utesteder hvor det er mulig å se TV vet å benytte seg av de tilstedeværende mulighetene til å sende kamper fra Premier League. Og de vet å reklamere for det med oppslag utenfor inngangsdøren, noe du helt sikkert har lagt merke til når du har spasert gjennom en gågate i sentrum av en hvilken som helst by. Dette er fordi Premier League er den mest populære ligaen å følge med på. Faktisk prioriterer mange utesteder i Norge å vise engelske kamper overfor kamper fra den norske Eliteserien. Det sier litt.

Den engelske fotballen har en spesiell plass i oss fotballelskeres hjerter. Det er rett og slett den som slår best an. Det er noe med den røffe engelske spillestilen vi bare ikke får nok av. Faktisk er det slik at de fleste fotballsupportere verden over har et favorittlag i Premier League. Det er ikke alltid snakk om nåværende topplag heller. Mange har vært supportere så lenge at laget de en gang begynte å holde med fordi de kjempet i toppen, nå har vært som bunnlag å regne i årevis.

Derfor finnes det fortsatt lojale tilhengere av klubber som Nottingham Forest, Leeds United og West Bromwich Albion her i Norge. Dette er lag som de yngste fotballfans kanskje ikke engang har hørt om. Det at nordmenn faller for engelske lag er altså overhodet ikke et nytt fenomen. Vi er nærmest like begeistret som engelskmennene selv, og det samme er for øvrig fans fra hele verden.

Når folk har lettere tilgang til å se kamper, er det mer fristende å satse penger på kampene også. Unibet er med på å sponse engelsk fotball, og er derfor en naturlig aktør for deg å oppsøke hvis du er interessert i betting. Oddslisten er alltid fylt opp hos Fotball Unibet, og naturlig nok er Premier League meget populært blant tipperne. En seier smaker enda bedre hvis når favorittlaget ditt vinner en kamp hvor du har satset penger på dem.

Lettere å se kamper

Opp gjennom årene har kamper fra England blitt sendt på ulike norske TV-kanaler. Tilgangen var dog noe begrenset for de som ikke hadde parabolantenne. Til norske Premier League-fans’ glede sikret TV 2 seg rettighetene til å vise fotballkamper fra balløya i 2010, og siden den gang har de igjen kjøpt rettighetene når tiden har vært inne for det. I sommeren 2018 ble det kunngjort at de nå hadde kjøpt rettighetene fram til 2020.

Da det ble lettere for alle å se Premier League-kamper fordi TV 2 kjøpte rettighetene, var det mange i utelivsbransjen som også kunne juble. Det er ikke noe nytt at utesteder tjener godt på å vise live sport på skjermene sine, og nå kunne også de som bare hadde de vanlige kanalene tjene på å holde fotballkvelder. Slikt blir det god stemning av.

Selv om det nå til dags er enkelt for folk å se kamper hjemmefra, er opplevelsen en helt annen ute, og barer og puber vet som sagt å gjøre et nummer ut av det når de har muligheten til å vise kamper på storskjerm. Når en viktig kamp er rett rundt hjørnet finner supporterklubber på å leie utesteder for at alle i klubben skal få se kampen i de beste omgivelsene. Å se fotball er bedre når det er en sosial affære, og en pub byr på den rette stemningen.

For noen av oss er det Solskjærs Manchester United det gjelder, mens andre håper han blir ydmyket neste sesong og at Liverpool endelig tar Premier League-gullet. Enkelte vil se Tottenham Hotspur reise seg noen få hakk for å vinne serien, mens andre venter på neste underdog-historie à la Leicester City i 2015/16-sesongen. Mange spådommer dukker opp før hver eneste sesong, og eksperter og forståsegpåere blir motbevist gang på gang. Slik blir noen bettere veldig rike, og andre ikke.

Det er alltid interessant å prøve å spå utfallet av fotballkamper, og særlig når synspunkter kan utveksles med de andre på puben.